top of page

Podcast: ភាគទី១៣៖ ទស្សន​វិស័យ​នៃ​សុវត្ថិភាព​ចំណី​អាហារ​នៅ​កម្ពុជា

នៅ​ប្រទេស​កម្ពុជា ទំនិញ​ក្លែងក្លាយ និង​ផលិតផល​ចំណី​អាហារ​គ្មាន​សុវត្ថិភាព នៅតែ​ជា​បញ្ហា​សុខាភិបាល​ដ៏​ចម្បង​ដែល​បង្ក​ផល​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​សុខមាលភាព និង​អាយុជីវិត​របស់​ប្រជាពលរដ្ឋ​គ្រប់​មជ្ឈដ្ឋាន។ ការ​ទទួល​ទាន​ចំណី​អាហារ​និង​ការ​ប្រើប្រាស់​ផលិតផល​ដែល​គ្មាន​គុណភាព​និង​សុវត្ថិភាព ក៏​បណ្តាល​ឲ្យ​ដំណើរការ​សេដ្ឋកិច្ច​មាន​ភាព​យឺតយ៉ាវ​ផងដែរ ដោយសារ​ការ​ចំណាយ​ថវិកា​ដើម្បី​ព្យាបាល​ជំងឺ​នៅក្នុង​ប្រទេស​និង​ក្រៅ​ប្រទេស។


ជា​រៀងរាល់​ឆ្នាំ នាយកដ្ឋាន​ឱសថ ចំណី​អាហារ បរិក្ខារ​ពេទ្យ និង​គ្រឿង​សម្អាង បាន​ចុះ​អន្តរាគម ចាប់​បាន​ទំនិញ​រួមទាំង​ផលិតផល​ចំណី​អាហារ​ដែល​ក្លែងក្លាយ ខូច​គុណភាព មាន​ជាតិ​គីមី​លើស​កម្រិត​សុវត្ថិភាព និង​ផុត​កាល​កំណត់​ឲ្យ​ប្រើប្រាស់ រាប់​លាន​តោន។ ការធានា​ឲ្យ​មាន​ផលិតផល​ចំណី​អាហារ និង​គ្រឿង​ឧបភោគ​បរិភោគ​ដែល​ទ្រទ្រង់​សុខភាព សុខមាលភាព និង​អាយុជីវិត​របស់​ប្រជាជន​ក្នុង​ប្រទេសទាំង​ស្រុង នៅតែ​ត្រូវការ​កិច្ច​ខិតខំ​ប្រឹងប្រែង​ផ្នែក «សុវត្ថិភាព​ចំណី​អាហារ» ដ៏​វែងឆ្ងាយ​ទៅមុខ​ទៀត។


ស្តាប់ភាគទី ១៣ លើបណ្តាញ Apple Podcasts និង Google Podcasts



 

VOA បានបង្កើតកម្មវិធីផតខាសថ៍ថ្មីមួយឈ្មោះ «កម្ពុជាសម្លឹងទៅមុខ ឬ Envision Cambodia» ដែលជាកិច្ចពិភាក្សាស៊ីជម្រៅជាមួយអ្នកស្រាវជ្រាវ និងអ្នកនិពន្ធ១៦នាក់ ក្នុងកម្រងសៀវភៅបីក្បាល ក្រោមចំណងជើងថា៖ «កម្ពុជាឆ្នាំ ២០៤០ ឬ Cambodia 2040»។

VOA បានសហការជាមួយ វេទិកាអនាគត Future Forum ដែលបានបោះពុម្ពផ្សាយកម្រងសៀវភៅ «កម្ពុជាក្នុងឆ្នាំ២០៤០ ឬ Cambodia 2040» នេះ ដើម្បីនាំមកនូវការប្រមើលមើលពីស្ថានភាពប្រទេសកម្ពុជាក្នុងឆ្នាំ ២០៤០ ដោយផ្តោតលើប្រធានបទសំខាន់ៗ ដូចជា ការអភិវឌ្ឍ សេដ្ឋកិច្ច វប្បធម៌ សង្គម គោលនយោបាយ វិស័យការបរទេស និងអភិបាលកិច្ចជាដើម៕




Comments


bottom of page